Takto by vyzerali postavy z Harry Pottera, keby sa filmári riadili knihou

  1. Daniel Radcliffe sa podobal v časti väzeň z Azkabanu na Harryho takmer do bodky. Jedinou chybičkou bolo, že podľa knihy mal mať aj zelené oči.

    “Harry mal chudú tvár, čierne vlasy a jasné zelené oči. Nosil okrúhle okuliare, ktoré boli zlepené lepiacou páskou, pretože Dudley ho vždy udieral do nosa. Jediná vec, ktorá sa Harrymu páčila na jeho výzore bola veľmi malá jazva na jeho čele, ktorá mala tvar blesku.”
  2. Rupert Grint bol vo filmoch skvelým Ronom, no vzhľad Rona na 100% nespĺňal, pretože Ron mal mať pehatú tvár a dlhý nos.
    „Niekto sa pohyboval okolo mreží. Pehatá tvár, ryšavé vlasy a dlhý nos. Ron Weasley bol pri Harryho okne“ Píše sa v knihe.
  3. Emma Watson v tretej časti stratila jeden z najdôležitejších Hermioniných znakov, ktorým boli husté vlasy. Takisto herečka nemala nikdy Hermionine veľké predné zuby.
    “Hermiona mala panovačný druh hlasu, husté hnedé vlasy a veľké predné zuby”
  4. Zatiaľ čo Richard Griffith dokonalo stvárnil zovňajšok strýka Vernona, hercom Harry Mellingovi a Fione Shaw nejako chýbali blond vlasy.“Pán Dursley bol veľký svalnatý muž s takmer žiadnym krkom, hoci mal dlhé fúzy. Pani Dursleyová bola chudá a mala blond vlasy a mala dva krát väčšiu bradu, ako je zvyčajné, pretože väčšinu svojho času trávila naklaňaním sa cez záhradný plot a špehovala svojich susedov. Dudley vyzeral skoro ako strýko Vernon, mal veľkú ružovú tvár, malý krk, nižšieho vzrastu s modrými očami a hustými blond vlasmi.”
  5. Ralph Fiennes bol ako Lord Voldemort dosť hrôzostrašný, no keby sa tvorcovia riadili knihou ešte viac, veríme, žeby bol ešte strašidelnejší.“Chudý muž vystúpil z kotla. Bol belší ako lebka so širokými červenými očami a s nosom, ktorý bol plochý ako hadí.”
  6. Niet pochýb o tom, že Richard Harris, ktorý stvárňoval riaditeľa Rokfortu v prvým dvoch filmoch bol presne ako Dumbledore.
    “Dumbledore bol vysoký, chudý a veľmi starý, súdiac podľa jeho sivých vlasov a brady, ktoré boli dlhé až po jeho pás. Jeho modré oči boli svetlé, jasné a trblietavé pri mesačnom svetle, a jeho nos bol veľmi dlhý a krivý, pretože bol minimálne dva krát zlomený.”

Zdroj: klocher.sk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *